zoek login
logo

educatie

home  >  educatie  >  hoger onderwijs


workshops voor leraren in opleiding
De workshops en activiteiten van TA zijn ook interessant voor leraren (in opleiding). Ze ervaren zelf hoe een workshop voor leerlingen kan zijn. Achtergronden, vakdidactiek en inhoudelijke motivatie komen eveneens aan bod. Er kan op specifieke wensen worden ingegaan.


spelworkshop
Op zoek naar een eigen interpretatie van de toneelteksten onder leiding van een theaterdocent van Toneelgroep Amsterdam. Samen lezen, onderzoeken, spelen en kijken.


rondleidingen
De wereld van het theater, toen en nu ontmoeten elkaar in de Stadsschouwburg Amsterdam. In de schouwburg, die getuige was van bijzondere momenten in de theatergeschiedenis, maakt TA eigentijds theater. Een kijkje in het oude en het nieuwe gebouw, de kleedkamers, op het toneel en op het schellinkje.


spelen met de werkelijkheid
Speciaal voor theaterdocenten en -maker (in opleiding) hebben wij een verdiepingsprogramma ontwikkeld bij de voorstelling Nora (regie Thibaud Delpeut):  Spelen met de werkelijkheid. Het programma bestaat uit drie onderdelen:

1. workshop
Je gaat zelf de vloer op voor een workshop in de TA-repetitiestudio. Je wordt hierbij gecoacht door een TA-theaterdocent en krijgt feedback van een TA-acteur. Er wordt gespeeld met teksten uit Nora en op zoek gegaan naar antwoorden op vragen als: Wanneer speel je en wanneer ben je echt? Waar ligt de grens tussen spel en werkelijkheid? Je ervaart zelf hoe een workshop voor deelnemers kan zijn. Achtergronden, vakdidactiek en inhoudelijke motivatie komen aan bod.

2. in gesprek met een TA-acteur
Je kunt een acteur uit Nora prangende vragen stellen.

3. voorstellingsbezoek
Na de workshop ga je samen met de andere deelnemers naar de voorstelling Nora in de Stadsschouwburg Amsterdam.

praktisch

  • datum: za 2 mei 15
  • inloop: vanaf 13:15
  • workshop: 13:30 - 17:30
  • voorstelling: 20:30 - 23.00 (inclusief 1 pauze)
  • kosten: € 45 / € 35 (CJP/Sprinters). Hiervoor krijg je een combinatiekaart voor de workshop + een 1e rangkaart voor Nora.
  • reserveren: kassa Stadsschouwburg Amsterdam, 020 - 624 23 11

Ter voorbereiding op de workshop vragen we de studenten om een scène voor te bereiden en de tekst uit het hoofd te leren.

Helaas is deze editie van Spelen met de werkelijkheid uitverkocht. Indien je op de hoogte wilt gebracht worden voor een volgende editie, mail dan je naam naar educatie@tga.nl o.v.v. Spelen met de werkelijkheid 15/16.


share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald