zoek login
logo

educatie

home  >  educatie  >  voortgezet onderwijs


Wat is theater? En wat vertelt het je over jouw eigen leven? Bij al haar voorstellingen biedt TA workshops en activiteiten aan. Samen lezen, onderzoeken, spelen en kijken onder leiding van een theaterdocent.

U kunt kiezen uit:
> een voorbereidende workshop bij een voorstelling
zelf spelen in het TA-toneelbeeld
> of de workshop 'spelen met de werkelijkheid'.

Als u interesse heeft in één van de workshops, neem dan contact op met de afdeling educatie op het nummer (020) 795 99 42. We adviseren u graag vanuit onze expertise en denken mee welk aanbod passend is voor uw leerlingen.


voorbereidende workshop bij een voorstelling

Actief met theater en de thematiek van de voorstelling aan de slag. Hierdoor zijn leerlingen zo goed mogelijk voorbereid op het voorstellingsbezoek. TA geeft extra korting op theaterbezoek in de Stadsschouwburg Amsterdam in combinatie met een workshop.

 
Enkele reacties van deelnemers:
'Ik vond de workshop heel erg leuk! Zelf heb ik nog nooit geacteerd of iets in die richting, dus dat was wel spannend. Maar wat ik leuk vond aan deze workshop was dat we heel erg bezig waren met de personages van het stuk en probeerden hun motieven te begrijpen en hun gevoelens in te beelden. In de lessen op school stond ik daar veel minder bij stil, dus nu ga je als het ware veel dieper erop in. Het was dus echt heel leerzaam en ik denk dat ik morgen met hele andere ogen naar het toneelstuk zal kijken!'

'Iedereen deed goed mee en de docent was erg enthousiast en positief over iedereen, wat het erg leuk maakte. We hebben goed moeten nadenken over de relaties tussen alle personages, waardoor het interessanter wordt om morgen het stuk te zien. Ook of we onze eigen keuzes maken of dat die keuzes vanuit onze opvoeding al zijn meegegeven, wat uit die opdracht aan het begin volgde, is interessant om over na te denken en ook een interessante vraag om morgen tijdens het toneelstuk op te brengen.'

'Ik heb me vanmiddag erg vermaakt en had niet gedacht dat het zo leuk zou worden. Ik vond de instructrice erg goed omdat ze zo enthousiast was.  Het waren leuke en originele opdrachten en ik denk dat deze workshop voor mij in ieder geval de voorstelling een stuk interessanter maakt. Dit ook omdat ik wat meer inzicht heb gekregen in hoe zo'n toneelstuk tot stand komt en dat alle kleine details belangrijk zijn om er een mooi geheel van te maken.'

Het is ook mogelijk bij een workshop een rondleiding door de Stadsschouwburg te boeken à € 80,- (max. 15 deelnemers, duur: 1:15).

> Klik hier voor een overzicht van alle voorbereidende workshops bij een voorstelling.


zelf spelen in het TA-toneelbeeld

Altijd al een keer op dat grote toneel willen staan in een eigen versie van een TA-voorstelling? Ook dat kan. Leerlingen repeteren hun productie op school en spelen hem in het originele TA-toneelbeeld in de Stadsschouwburg Amsterdam. Ze kleden zich om in de kleedkamers van de acteurs en krijgen technische en productionele ondersteuning van TA.

Vorig seizoen gingen vier schoolklassen de uitdaging aan. Zij repeteerden tijdens hun dramalessen op school en speelden hun voorstelling in het toneelbeeld van TA. In een van de repetities kwam een TA-acteur langs voor speltips en vertelde meer over het vak. Dit seizoen is het podium vrij voor nieuwe schoolklassen en voor nieuwe ervaringen.

> Montessori Lyceum Amsterdam speelt in het toneelbeeld van Lange dagreis naar de nacht | 8 dec | 15:00 | klik hier voor meer info

> 4e Gymnasium speelt in het toneelbeeld van Kings of war | 16 feb | 13:00 | klik hier voor meer info
 

workshop spelen met de werkelijkheid

Speciaal voor leerlingen die drama als (examen)vak volgen, hebben wij bij voorstellingen een speciaal programma ontwikkeld dat aansluit bij het vak drama.

In de workshop Spelen met de werkelijkheid gaan leerlingen actief aan de slag met thema’s uit de voorstelling, praten met één van de TA-acteurs uit de voorstelling en krijgen de unieke ervaring om op het grote podium scènes te spelen in het toneelbeeld van de voorstelling die ze ’s avonds gaan zien.
 
> Er zijn dit seizoen geen speciale Spelen met de werkelijkheid-dagen voor onderwijs. Wel zijn er 2 dagen Spelen met de werkelijkheid voor iedereen die graag actief met theater bezig is en zich wil verdiepen in de voorstelling Lange dagreis naar de nacht (12 dec) en/of De stille kracht (23 jan). Meer informatie over deze dagen vindt u hier.
share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald

 
 
 
kings of war

kings of war

za 30 apr 2016 - 18:30
Barbican Centre
Londen

De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
het jaar van de kreeft

het jaar van de kreeft

za 30 apr 2016 - 20:00
Stadsschouwburg Amsterdam
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
kings of war

kings of war

zo 01 mei 2016 - 15:30
Barbican Centre
Londen
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
het jaar van de kreeft

het jaar van de kreeft

di 03 mei 2016 - 20:00
NTGent Schouwburg
Gent
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
het jaar van de kreeft

het jaar van de kreeft

wo 04 mei 2016 - 20:00
NTGent Schouwburg
Gent
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
opgediept

opgediept

wo 04 mei 2016 - 21:00
Stadsschouwburg Amsterdam
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst