search log in
logo

Ellen Walraven directeur Rotterdamse Schouwburg

home  >  en  >  Ellen Walraven directeur Rotterdamse Schouwburg (14 Mar 2013)

De Raad van Toezicht van de Rotterdamse Schouwburg heeft Ellen Walraven benoemd tot directeur van de Rotterdamse Schouwburg. Zij treedt aan per 1 juni 2013 en is op dit moment dramaturg bij Toneelgroep Amsterdam. Zij is tevens bestuurlijk verantwoordelijk voor de Acteursgroep Wunderbaum en Productiehuis Rotterdam. Walraven maakte vanaf 1990 deel uit van toneelgezelschap ‘t Barre Land. In 2006 werd ze algemeen en artistiek directeur van De Balie in Amsterdam.

Ellen Walraven (1967) studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht, richtte met o.a. Jacob Derwig ’t Barre Land op en werkte als dramaturg bij Toneelproducties De Tijd in Antwerpen. In 2005 was zij artistiek directeur van de 30ste editie van de Informal European Theater Meeting in Utrecht. Daarnaast bekleedde ze bestuursfuncties bij onder meer Kunsten 92 en het Theater Instituut Nederland.

In Rotterdam werkte ze als commissielid voor de Rotterdamse Kunststichting (2001-2004) als programmamaker voor Productiehuis Rotterdam, en schreef namens de theatergezelschappen een beleidsnotitie. Regelmatig publiceert ze over diverse onderwerpen in het kunstveld en was columnist bij NRC Next.

Zij volgt vanaf 1 juni 2013 Jan Zoet op, die per 1 april 2013 directeur van de Theaterschool Amsterdam wordt.

Ellen Walraven: ‘Ik voel me bevoorrecht directeur te mogen zijn van een robuust en uniek huis als de Rotterdamse Schouwburg. Internationaal geborgd door het festival De Keuze, gastheer van toonaangevend landelijk aanbod, talentbegeleider via Productiehuis Rotterdam en verbonden met twee bijzondere gezelschappen als het Ro Theater en Wunderbaum, die beide dicht op de vragen van deze tijd, en van deze stad opereren. Dit voorrecht wil ik met zoveel mogelijk Rotterdammers delen.’

Jos Baeten, voorzitter Raad van Toezicht Rotterdamse Schouwburg: ‘Met Ellen Walraven kiezen we voor zowel een sterk inhoudelijke directeur, die zeer goed op de hoogte is van het nationale en internationale kunstenveld, als een zeer ervaren directeur, die de Rotterdamse Schouwburg de komende jaren verder laat groeien.’

share

Rate

Please give your input here.  

loading media

 
 
 
age of rage

age of rage

Thu 17 Jun 2021 - 19:00
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
sold out
This show has been added to your wish list
age of rage

age of rage

Fri 18 Jun 2021 - 19:00
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
sold out
This show has been added to your wish list