search log in
logo

Heebink in Basile H.

home  >  en  >  Heebink in Basile H. (09 Jan 2015)

Onder de noemer One Night Stand presenteren NTR/VARA/VPRO nieuwe films van veelbelovende regisseurs en scenarioschrijvers. Deze prikkelende, originele en eigentijdse verhalen zijn iedere vrijdagavond om 23:00 op NPO 2 te zien. Op vr 9 jan is het de beurt aan Basile H. met o.a. Marieke Heebink in de hoofdrol.

Wanneer de CEO Basile H. (Hans Dagelet) terugkeert van een zakenreis, lijkt niets de groei van zijn succes in de weg te staan. Hij wordt genoemd voor een hoge financiële functie in Frankfurt, heeft een bemiddelde vrouw (Marieke Heebink) die op hem wacht en bewoont een prachtige villa in de bossen. Dan belt zijn advocaat met de mededeling dat er een aanklacht tegen hem is ingediend door een serveerster die hij de avond tevoren mee naar zijn hotelkamer heeft genomen. Basile rekent erop ook dit keer te winnen. Maar de kaarten zijn anders geschud dan hij denkt.

Basile H. ging tijdens het Nederlands Film Festival in première. De regie is in handen van Janneke van Heesch en het scenario werd geschreven door Rob Arends en Lisa de Rooy.

> meer over Basile H.

share

Rate

Please give your input here.  

loading media