search log in
logo

Jan Versweyveld genomineerd

home  >  en  >  Jan Versweyveld genomineerd (21 Jul 2010)

Fotografen Deen van Meer, Jan Versweyveld, Ben van Duin en Nellie de Boer maken dit jaar kans op de TheaterFotoPrijs; de prijs voor de beste spelfoto van een theaterproductie uit het afgelopen seizoen. De jury nomineerde hun foto uit meer dan 200 inzendingen. Het TIN maakt begin november, in aanwezigheid van Robert Wilson, de winnaar bekend. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 2.500.

De jury heeft de inzendingen beoordeeld op fotografische kwaliteiten evenals de theatrale uitstraling. De geselecteerde foto’s moesten de emotie, aantrekkelijkheid en essentie van de theaterproductie overbrengen. “Deze foto’s treffen de theatervoorstelling in één blik en ze zijn een goede afspiegeling van het theater van nu”, aldus juryvoorzitter theaterdirecteur Jan Gras.

Nominaties voor de TheaterFotoPrijs 2010
Deen van Meer - Het Nationale Toneel - Over dieren
Nellie de Boer - Hetveem theater & producties - Dance(Fabián)
Jan Versweyveld - Toneelgroep Amsterdam - Romeinse Tragedies
Ben van Duin - Toneelgroep Maastricht - Vijand van het Volk Jury

De jury bestond naast voorzitter Jan Gras (directeur van het Agora Theater Lelystad) uit: Sabri Saad El Hamus (artistiek leider van Theatergroep DNA), Patricia Steur (fotografe), Hans Kemna (casting director en fotografie verzamelaar), Esther Berger (assistent curator van Foam_Fotografiemuseum Amsterdam) en de winnaar van de TheaterFotoPrijs 2008 en 2009; Leo van Velzen. Onder de TIN TheaterPrijzen vallen naast de TheaterFotoPrijs ook de TheaterAffichePrijs en de Wijnberg ScenografiePrijs.

share

Rate

Please give your input here.  

loading media