search log in
logo

Mum op IDFA

home  >  en  >  Mum op IDFA (02 Nov 2009)

Mam, een film van Adelheid Roosen, is geselecteerd voor het 22ste International Documentary Film Festival Amsterdam dat gehouden zal worden van 19 -29 november 2009. Mam gaat over Roosen’s moeder die de ziekte van Alzheimer heeft. De film gaat tijdens het festival in première op 21 november in Tuschinski.

Nu mijn moeder de ziekte van Alzheimer heeft, zie ik haar niet verdwijnen, ik zie haar tevoorschijn komen Ik ervaar haar als een Alice in Wonderland: ze valt door de tijd heen. Ik val haar achterna, ontdek waar ze is, wat ze beleeft, doet en zegt. Mijn moeder is verhuisd zonder koffer, ik reis als haar bagage mee. Dat vind ik het poëtische aan deze situatie. Dat heb ik geprobeerd vast te leggen in deze film.

Mam (20 min.) is geselecteerd voor de IDFA Competition for Short Documentary en de Premieres from the Lowlands. Dit betekent dat de film in aanmerking komt voor de IDFA Award for Short Documentary, de Dioraphte IDFA Award for best Dutch Documentary en de IDFA Audience Award. Omdat de voertaal van het festival Engels is, wordt de film onder de titel Mum vertoond.

share

Rate

Please give your input here.  

loading media

 
 
 
who killed my father

who killed my father

Mon 01 Jun 2020 - 15:00
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
order
This show has been added to your wish list
who killed my father

who killed my father

Thu 04 Jun 2020 - 20:00
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
order
This show has been added to your wish list