search log in
logo

openbare repetitie de meeuw

home  >  en  >  openbare repetitie de meeuw (09 May 2013)

Wat doet een regisseur om een tekst te laten leven? Hoe kruipt een acteur in de huid van zijn personage? Altijd al eens willen weten hoe het er nu werkelijk achter de schermen van een theaterproductie aan toe gaat? Dan bent u van harte welkom bij de openbare repetitie. Na een dramaturgische inleiding van een half uur, kunt u nadien anderhalf uur kijken en genieten van de allerlaatste repetitie voor de voorstelling in première gaat.

U kunt erbij zijn wanneer Thomas Ostermeier op wo 12 juni van 14:00 tot 16:00 de laatste hand aan De meeuw legt en Alwin Pulinckx, Bart Slegers, Chris Nietvelt, Eelco Smits, Hans Kesting, Hélène Devos, Janni Goslinga en Hugo Koolschijn de allerlaatste regieaanwijzigingen ontvangen. 

Ostermeier, artistiek leider van de Schaubühne in Berlijn, tekent voor zijn tweede regie bij TA. Voor het eerst in zijn carrière ensceneert hij Tsjechov.‘De clash of generations is voor mij één van de meest essentiële thema’s in De Meeuw, vooral omdat Tsjechov er geen eenduidig antwoord op formuleert.’, aldus Ostermeier.

In De meeuw smacht iedereen naar hetzelfde: liefde en erkenning. Maar niemand blijkt iemand daarbij te kunnen helpen. De meeuw gaat zo 16 juni tijdens het Holland Festival in première.

share

Rate

Please give your input here.  

loading media