search log in
logo

Public gaat bijna publiek

home  >  en  >  Public gaat bijna publiek (01 Jul 2014)

Het nieuwe cultuurplatform Public organiseert op do 10 juli het evenement Almost Public in de Melkweg in Amsterdam. Dit evenement vol muziek, theater, film, kunst en literatuur is een voorproef van de programmering die Public vanaf september gaat aanbieden.

Public biedt leden maandelijks toegang tot een scherpe selectie van cultureel aanbod. Hiervoor werkt Public samen met ruim 40 toonaangevende cultuurinstellingen en een redactie van gepassioneerde cultuurkenners. Om in september te kunnen starten, voert Public campagne om voor 15 juli minimaal 2.500 leden te werven. Inmiddels is al 60% van de doelstelling behaald en hebben ruim 1.500 mensen zich voor dit innovatieve cultuurlidmaatschap ingeschreven.

Laatste fase van de campagne
‘Met het evenement Almost Public markeren we de eindfase van onze ledenwervingscampagne. Om in september te kunnen beginnen met onze programmering hebben we voor 15 juli minimaal 2.500 leden nodig. Dat aantal begint langzaam maar zeker in zicht te komen. Voor de laatste spurt van de campagne geven we in de Melkweg een voorproef van wat Public in petto heeft vanaf september: een bijzonder programma vol theater, muziek, kunst, film en literatuur,’ zegt Leon Caren, mede-oprichter van Public. De campagne voor Public is eind mei gestart met een evenement in Felix &Foam in Amsterdam waar bijna 2.000 bezoekers op af kwamen. In een paar weken tijd heeft het platform al ruim 1.500 leden geworven, en ook het aantal aangesloten partners breidt zich gestaag uit. Zo startte Public met 30 partners, waaronder EYE, Melkweg en Toneelgroep Amsterdam, en is dat aantal inmiddels gegroeid naar meer dan 40.

Public geeft culturele sector positieve impuls
Via Public kunnen cultuurliefhebbers maandelijks zeer voordelig 30 speciaal geselecteerde voorstellingen, concerten of exposities bezoeken bij één van de 40 aangesloten concertzalen, filmhuizen, musea en theaters. Daarnaast biedt Public leden een magazine, een redactionele website, een wekelijkse nieuwsbrief en live evenementen. Oprichters Leon Caren en Bas Morsch willen met Public een positieve impuls geven aan de Nederlandse culturele sector, nieuwe publieksstromen mobiliseren en zowel cultuurmakers als culturele instellingen ondersteunen. ‘Met Public bieden we een nieuw verdienmodel in de culturele sector, een optimistisch geluid na jaren van bezuinigingen. Dankzij ons innovatieve lidmaatschapsmodel en de brede context die we aanbieden, mobiliseren we nieuwe publieksstromen voor de deelnemende instellingen en financieren we ook mee aan de ontwikkeling van nieuwe kunst en cultuur. We beginnen in Amsterdam, maar op termijn willen we uitbreiden naar de rest van Nederland,’ aldus Morsch.

Almost Public
Het speciale programma Almost Public bestaat uit theater, muziek, kunst, film en literatuur, samengesteld door partners van Public. Het evenement is een voorproef van de programmering die Public vanaf september gaat aanbieden. Optredens van o.m. Hallo Venray (live), Sun & Moon (live), Schönberg en Bits & Pieces van EYE, Full Screen met Job de Wit, Eva Kelder, Eveline Vreeburg, Sidney Vollmer en Renee Kelder. Locatie: Melkweg, Amsterdam. Datum: do 10 juli. Aanvang: 20:00. Entree: € 15,- / gratis toegankelijk voor Public-leden.

> Meer informatie is te vinden op www.go-public.nl

share

Rate

Please give your input here.  

loading media