search log in
logo

Romeinse tragedies favoriet

home  >  en  >  Romeinse tragedies favoriet (14 Feb 2012)

Van 2 t/m 13 feb kon het publiek beslissen welke voorstelling TA volgend seizoen zou moeten hernemen. Met 22% van de 782 uitgebrachte stemmen werd Romeinse tragedies als uitgesproken favoriet verkozen. Op de tweede plaats staat Angels in America (18%), gevolgd door Al mijn zonen (11%).

Opvallend zijn de hoge Shakespeare-noteringen (1e, 4e en 6e plaats) en de voorkeur voor marathonvoorstellingen (Romeinse tragedies, Angels in America en De Russen!).

De stemresultaten:
22%  Romeinse tragedies
18%  Angels in America
11%  Al mijn zonen
7%   Het temmen van de feeks | Kinderen van de zon
6%   De Russen!
5%   Othello | Opening Night | Antigone-Kreon-Oidipous
4%   In ongenade | Hedda Gabler
3%   La voix humaine
1%   Spoken | De Vrek | Phaedra

Romeinse tragedies komt op do 27, za 29, zo 30 sep en vr 5, za 6 en zo 7 okt 2012 naar de Stadsschouwburg Amsterdam. De kaartverkoop start vandaag.

In het grensverleggende Romeinse tragedies worden drie stukken van Shakespeare - Coriolanus, Julius Caesar en Antonius & Cleopatra - tot één doorlopende, zes uur durende marathonvoorstelling samengevoegd. Het publiek kan zich vrij bewegen op en naast het podium.

Romeinse tragedies ging tijdens het Holland Festival 2007 in première en reisde o.a. naar Wenen, Avignon, Londen, Zürich, Montréal, Quebec en Wroclaw.

Chris Nietvelt ontving voor haar rol als Cleopatra de Theo d’Or 2008, Hans Kesting werd voor zijn vertolking van Antonius voor de Louis d’Or genomineerd en Frieda Pittoors ontving een Colombina-nominatie voor haar rol als Volumnia.

De ‘Kies de reprise’-oproep wordt een vast onderdeel in de TA-programmering en zal jaarlijks worden herhaald.

share

Rate

Please give your input here.  

loading media