search log in
logo

TA op Uitmarkt

home  >  en  >  TA op Uitmarkt (17 Oct 2007)

De Uitmarkt, de traditionele opening van het culturele seizoen, vindt dit jaar op 25 en 26 augustus plaats in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Voor theaterliefhebbers is er op zaterdag 25 augustus Theater op het Leidseplein, een speciaal programma in de Leidsepleintheaters. Toneelgroep Amsterdam speelt van 13.00 tot 18.30 u in Stadsschouwburg Amsterdam twee delen uit de Romeinse tragedies van William Shakespeare (Coriolanus en Julius Caesar) in een regie van Ivo van Hove . De voorstelling is in vier delen van ongeveer een uur geknipt en biedt telkens ruimte voor nieuw publiek. Kaartjes kosten € 2,50.

Theater Bellevue en Orkater presenteren in een doorlopend programma vanaf 13.00 uur de gelegenheidsprogramma's Boys in the Band en De Nieuwkomers, live uitgevoerde muzikale hoorspelen onder de titel Zwaar Water en previews van de nieuwe muziektheatervoorstellingen Bloedband en Huiskameronweer. In het Melkweg Theater brengen Suver Nuver en theatergroep Max vanaf 14.00 uur delen van de nieuwe voorstelling Bloedverwanten, een Hollandse Oresteia. In een tijdreis van de jaren vijftig naar het nu, met een tussenstop in de Griekse Oudheid, volgt het publiek één familie, hun geheimen en puinhopen. De dag wordt vanaf 19.00 uur afgesloten met een Eat & Greet, een maaltijd voor publiek en artiesten in de Grote Zaal van Theater Bellevue. Na het eten volgt een spetterend feest met de band Juicebox en The Bellevue DJ’s.

Tijdens Theater op het Leidseplein is Café De Smoeshaan de gehele dag met een extra groot terras geopend. informatie en kaartverkoop Voor het American Hotel staat de centrale kassa en informatiestand (openingstijden 10.00 - 18.00 uur), waar zowel kaarten voor de voorstellingen als voor het eten gekocht kunnen worden. Prijs voorstellingen: maximaal € 2,50 en in sommige gevallen gratis. Prijs maaltijd (incl. het feest): € 12,50. Prijs feest: € 2,50. Kaarten voor het feest zijn zolang de voorraad strekt ook op de avond zelf bij Theater Bellevue verkrijgbaar. De kassa’s van Theater Bellevue en Stadsschouwburg Amsterdam zijn geopend voor kaartverkoop voor het gehele nieuwe theaterseizoen. Het volledige Uitmarktprogramma is vanaf 15 augustus te vinden op www.uitmarkt.nl.

share

Rate

Please give your input here.  

loading media