search log in
logo

Sterrenkijken met Stine Jensen

home  >  en  >  Sterrenkijken met Stine Jensen (27 Mar 2013)

In onze reeks Sterrenkijken - waarin we een bijzondere gast vragen om zijn/haar licht over een TA-voorstelling te laten schijnen - is filosofe en schrijfster Stine Jensen op 11 mei bij de voorstelling Al mijn zonen te gast.

Jensen studeerde filosofie en literatuurwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierna vervolgde ze haar studie aan de Universiteit van Maastricht waar ze promoveerde met haar boek Waarom vrouwen van apen houden. Een liefdesgeschiedenis over cultuur en wetenschap. Jensen werd nationaal bekend na de ontsnapping van Bokito in 2007. Tijdens de nasleep hiervan verscheen ze vaak in actualiteitenprogramma's op radio en televisie. Ook verscheen destijds een heruitgave van haar proefschrift met de nieuwe ondertitel De vergeefse mensenliefde voor Bokito en andere apen. In 2009 verscheen haar eerste roman, Dokter Jazz. Deze sprookjesachtige Deens-oriëntaalse roman beschrijft het verhaal van Dolly die het mysterieuze leven van haar oom probeert te reconstrueren.

Jensen maakte onlangs de televisieserie Dus ik ben, naar de gelijknamige filosofische bestseller die ze samen met Rob Wijnberg schreef. Ook schreef ze haar boekje over social media, Echte vrienden. Over intimiteit in tijden van Facebook, GeenStijl en Twitter werd een kassucces. Met regelmaat schrijft ze stukken voor NRC Handelsblad en ze is columnist bij Filosofie Magazine.

Direct na de voorstelling Al mijn zonen gaat zij op 11 mei met Lex Bohlmeijer in gesprek.

share

Rate

Please give your input here.  

loading media