search log in
logo

to the You I call the Other in Amsterdam

home  >  en  >  to the You I call the Other in Amsterdam (17 Jun 2012)

to the You I call the Other is een doorlopende voorstelling waarin Adelheid Roosen samen met kunstenaars uit Nederland en Syrië op zoek gaat naar de Ander in je eigen samenleving. Deze voorstelling in het AMC in Amsterdam is een echo van het project dat zij in maart 2011 in Damascus maakte en vindt plaats van maandag 18 t/m woensdag 20 juni in de centrale hal van het hoofdgebouw van 11:00 tot 18:00.

Damascus
In deze stad is to the you I call the Other in gang gezet tijdens een tiendaagse serie van ontmoetingen. Artiesten en studenten bewogen mee met ‘the Other’ om te ontdekken dat alles wat je in de Ander ontmoet, zelf ook kent. Gedurende drie dagen woonden beeldend kunstenaars, spelers en twintig Syrische studenten van de kunstacademie en theaterschool in een psychiatrische kliniek voor kinderen met autisme of Downsyndroom. Iedereen ontmoette elkaar tijdens het maken van een levensgrote schildering op de vloer midden in de kliniek. De ouders van de patiënten waren genodigd om vanaf de zijlijn naar dit schilderspel te kijken. De performance liep de laatste dag over in een bezoek aan een tehuis voor mentaal beschadigde ouderen waar zij verleid werden tot een dans.

Terug in Damascus werkte de groep gedurende zeven dagen aan een eindperformance, waarin de toeschouwer werd uitgedaagd deel te worden van de ontmoeting met de ander. Door uit te reiken naar elkaar in een gedeelde performance werden grenzen doorbroken en kwam ‘the Other” dichterbij of mooier nog, viel hij soms samen met “the You”.

Geïnspireerd door de ontmoetingen in Damascus wil Female Economy deze ervaring voortzetten in Nederland. Het AMC ziekenhuis in Amsterdam is de locatie waar ze gaan starten.

share

Rate

Please give your input here.  

loading media

 
 
 
husbands and wives

husbands and wives

Thu 24 Oct 2019 - 20:00
Stadsschouwburg Utrecht
Utrecht
order
This show has been added to your wish list
Ibsen house

Ibsen house

Fri 25 Oct 2019 - 19:00
Teatro Nacional
Lisabon
order
This show has been added to your wish list
husbands and wives

husbands and wives

Fri 25 Oct 2019 - 20:15
Stadstheater Arnhem
Arnhem
order
This show has been added to your wish list