search log in
logo

volkskrant theatertoptien

home  >  en  >  volkskrant theatertoptien (21 Jun 2007)

Romeinse tragedies (regie Ivo van Hove), Maeterlinck (regie Christoph Marthaler, coproductie NTGent) en Mightysociety4 (tekst en regie Eric de Vroedt, vanaf komend seizoen verbonden aan TA) behoren volgens de theaterrecensenten van de Volkskrant tot de beste producties van het afgelopen seizoen.

Vandaag presenteerden Hein Janssen, Karin Veraart en Vincent Kouters hun lijstjes met de tien beste voorstellingen uit seizoen 06/07. Hierop wordt Maeterlinck drie keer genoemd en Romeinse tragedies en Mightysociety4 elk twee keer. In het begeleidende artikel 'Maar gaan, ho maar!' schetst Hein Janssen een beeld van het afgelopen theaterseizoen en komt hij terug op de speech die Ivo van Hove aan het begin van het theaterseizoen hield.

Alledrie de genoemde producties zijn in seizoen 07/08 nog te zien: Romeinse tragedies in augustus 07 in Stadsschouwburg Amsterdam, in september 07 in Eindhoven, Brussel, Amsterdam en Antwerpen; Maeterlinck in november/december 07 in Parijs, in mei 08 in Berlijn en in juni 08 in Groningen, München en Den Haag; Mightysociety4 begin september 07 in Amsterdam tijdens TF-1 .

share

Rate

Please give your input here.  

loading media