zoek login
logo

4 Nominaties voor TA

home  >  nieuws  >  4 Nominaties voor TA (02 jun 2012)

De nominaties voor de VSCD Toneelprijzen zijn bekend. Voor de Colombina, de VSCD Toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke, bijdragende rol zijn genomineerd: Frieda Pittoors voor haar rol in De Russen! (Toneelgroep Amsterdam) en Tartuffe (NTGent/Toneelgroep Amsterdam); Marieke Heebink voor haar rol in De Russen! en Na de zondeval (Toneelgroep Amsterdam) en Silke Hundertmark voor haar rol in Lebensraum van Jakob Alhbom.

Voor de Arlecchino, de VSCD Toneelprijs voor de meest indrukwekkende mannelijke, bijdragende rol zijn genomineerd: Gijs Scholten van Aschat voor zijn rol in De Russen!; Gijs Naber voor zijn rol in Dood van een handelsreiziger (Ro Theater) en Pierre Bokma voor zijn rol in Midzomernachtsdroom (Nationale Toneel).

De Nederlandse Toneeljury nomineert voor de Louis d’Or 2012: Hein van der Heijden, Herman Gilis, Mark Rietman en Wim Opbrouck. De jury nomineert Opbrouck voor zijn rol in Tartuffe van NTGent/Toneelgroep Amsterdam. 'Zelden is de laatste jaren in het Nederlandse (en Vlaamse) theater een acteur zo met zijn rol aan de haal gegaan als Opbrouck in die van de gegoede burgerman Orgon in Tartuffe.', aldus de jury. 

Voor de vrouwelijke tegenhanger, de Theo d’Or, zijn Linda van Dyck, Marlies Heuer en Bianca van der Schoot genomineerd.

> naar de website van het Nederlands Theater Festival

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald