zoek login
logo

Bloot op NPO Cultura

home  >  nieuws  >  Bloot op NPO Cultura (06 sep 2015)

Het Nederlands Theater Festival toont van 3 t/m 13 sep de beste voorstellingen van het moment, reikt vele prijzen uit waaronder die voor de beste acteurs van Nederland. NPO Cultura staat van zo 6 t/m vr 11 sep in het teken van acteurs en actrices die genomineerd zijn voor de belangrijkste toneelprijzen.

De menselijke stem
De onlangs overleden actrice Ellen Vogel in La voix humaine. In 1962 speelde zij deze eenacter van Jean Cocteau met verve. Toen heette het stuk De menselijke stem. Halina Reijn reist met deze rol de wereld rond. Ellen Vogel was een grote inspiratie voor Halina Reijn, en de Grande Dame van het Nederlandse toneel kwam ook regelmatig kijken naar de acteerprestaties van Halina Reijn.
> zo 6 sep om 20:30

Bloot - een film over acteren
Documentairemakers Paul Cohen en Martijn van Haalen maakten ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Toneelgroep Amsterdam de onalledaagse documentaire Bloot over de essentie van acteren, over kunstenaarschap en de menselijke behoefte aan verbinding. Verschillende acteurs van TA zijn geselecteerd voor de belangrijke toneelprijzen 2015.
> ma 7 sep om 20:30

La voix humaine
La voix humaine is een monoloog van Jean Cocteau uit 1927, gespeeld door Halina Reijn in regie van Ivo van Hove. Een vrouw (Halina Reijn) belt voor de laatste keer met haar ex-geliefde. Hij verbrak hun relatie enkele dagen eerder. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog optimistisch vanuit ontkenning, later wanhopiger en zelfdestructief. Geleidelijk ontstaat het beeld van hun voorbije relatie en het besef dat de minnaar voorgoed heeft gekozen voor een ander. Uiteindelijk blijft voor de vrouw nog maar een conclusie over: alles is afgelopen.
Halina Reijn is genomineerd voor de Theo d'Or, voor haar rol in Maria Stuart. Ze won deze belangrijke toneelprijs eerder voor haar rol van Nora in het gelijknamige stuk.
> ma 7 sep om 22:15

Guernsey
Guernsey is een speelfilm van Nanouk Leopold uit 2003 over de jonge vrouw Anna, gespeeld door Maria Kraakman. Anna besluit haar man Sebastiaan niets te vertellen over een zelfmoord die ze meemaakt op haar werk. De dood van de collega, die recent nog een vrolijke indruk had gemaakt, ontregelt haar op een ondefinieerbare manier. Anna begint te piekeren over de waarde van haar eigen leven en besluit haar man zo nu en dan te volgen en te bespieden.
Maria Kraakman is genomineerd voor de Theo d'Or.
> di 8 sep om 20:45

Man in pak
In dit licht-absurdistische filmpje van Anna van der Heide speelt Maria Kraakman Marloes, een drukbezette werkende moeder die er alleen voor staat als haar man het familie-uitje blijkt te zijn vergeten. Gestrest arriveert ze met haar kinderen in het pretpark, waar ze tot haar ergernis wordt omringd door allerlei van geluk stralende families. Een gevoel van eenzaamheid overvalt haar. In haar zoektocht naar warmte en geborgenheid zet ze niet alleen haar echtgenoot, maar ook haar gezonde verstand aan de kant en zoekt haar heil bij de preparkmascotte.
> di 8 sep om 22:10

Îles flottantes
Îles flottantes (2001) is een Nederlands speelfilm van Nanouk Leopold. De drie vriendinnen Kaat, Sascha en Isa hebben het leven altijd met een korreltje zout genomen. Nu ze rond de dertig zijn, beginnen ze te beseffen dat ze niet alles met een grap kunnen afdoen.
In de film spelen Maria Kraakman, Halina Reijn en Jacob Derwig, allen genomineerd voor de toneelprijs voor beste acteur van het afgelopen seizoen.
> di 8 sep om 22:20

Frans en Duits

Televisiefilm van Orlow Seunke over het schoolhoofd dhr. Duits, gespeeld door Pierre Bokma en zijn verhouding met muziekleraar Frans Tromp, een rol van Ramsy Nasr. Vanwege zijn positie en de conservatieve gemeenschap op het eiland waar hij woont, trouwt Duits met gymlerares Dorien en kiest voor een burgerlijk bestaan. Bijna dertig jaar later, bij zijn afscheid als schoolhoofd, wordt hij plotseling weer met Frans geconfronteerd.
Ramsey Nasr is genomineerd voor een Louis d'Or voor zijn rol in The Fountainhead bij Toneelgroep Amsterdam. Op NPO Cultura zijn eerste televisierol uit 1995. 
> do 10 sep om 20:30

Benali boekt Ramsey Nasr
In Benali boekt trekt schrijver Abdelkader Benali op een aantal locaties in Nederland en België op met schrijver en acteur en ex-Dichter des vaderlands Ramsey Nasr.
> do 10 sep om 21:20

Tonino
De korte film Tonino uit de serie NPS Kort! uit 2002 van Michiel van Jaarsveld over een onhandige ober en amateurfotograaf (Ramsey Nasr) die de opdracht krijgt de jonge echtgenote van zijn baas te schaduwen.
> do 10 sep om 21:50

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald

 
 
 
wie heeft mijn vader vermoord

wie heeft mijn vader vermoord

wo 05 aug 2020 - 21:00
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
wie heeft mijn vader vermoord

wie heeft mijn vader vermoord

do 06 aug 2020 - 21:00
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
wie heeft mijn vader vermoord

wie heeft mijn vader vermoord

vr 07 aug 2020 - 21:00
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst