zoek login
logo

Ivo van Hove regisseert Juliette Binoche

home  >  nieuws  >  Ivo van Hove regisseert Juliette Binoche (05 mei 2014)

Toneelgroep Amsterdam, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg en het Londense Barbican slaan de handen in elkaar voor de enscenering van Antigone met de Franse actrice Juliette Binoche in de titelrol en Ivo van Hove als regisseur. Ze kozen voor Antigone van Sophocles, één van de meest uitdagende en belangwekkende teksten uit het toneelrepertoire. Deze unieke voorstelling zal o.a. te zien zijn in Luxemburg, Parijs, Londen, Amsterdam, Antwerpen en Recklinghausen. Antigone gaat 25 februari 2015 in Grand Théâtre in Luxemburg in première. De vertaling is in handen van de TS Eliot-prijswinnaar Anne Carson.

‘In enkele jaren tijd is TA uitgegroeid tot een mondiaal opererend gezelschap met een wijdverbreide internationale reputatie. De keuze van TA om met Barbican London en Les Théâtres de la Ville de Luxembourg te coproduceren, ligt volledig in deze ingezette lijn. Ik kijk er al naar uit om met Juliette Binoche samen te kunnen werken. Antigone is een stuk met de explosiviteit van een kernbom. Voorbij goed en kwaad exploreert het stuk mensen in een staat van crisis. Antigone laat zien hoe onredelijk de rede kan zijn. Een rol die Binoche op het lijf geschreven is.’, aldus Ivo van Hove.

Juliette Binoche is één van de meest gelauwerde filmactrices ooit. Ze won verschillende Césars als beste actrice in Frankrijk, prijzen op de filmfestivals van Cannes en Berlijn en een Academy Award als Best Supporting Actress voor haar rol in The English Patient. Ze verwierf bekendheid met haar rollen in Les Amants du Pont-Neuf, The Unbearable Lightness of Being, Bleu, Caché, Chocolat en recentelijk nog Camille Claudel 1915. Daarnaast was ze te zien in talloze theaterproducties waaronder Betrayal van Harold Pinter in Londen en een dansvoorstelling met Akram Khan.

> meer over antigone

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald

 
 
 
medea

medea

vr 29 mei 2020 - 19:30
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
geannuleerd
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
de kersentuin

de kersentuin

vr 29 mei 2020 - 20:30
Piccolo Teatro di Milano
Milaan
geannuleerd
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
wie heeft mijn vader vermoord

wie heeft mijn vader vermoord

ma 01 jun 2020 - 15:00
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst