zoek login
logo

Maaike Verberk & Wouter van Ransbeek

home  >  nieuws  >  Maaike Verberk & Wouter van Ransbeek (03 okt 2014)

Vanaf 1 november wordt Maaike Verberk (1970) het nieuwe Hoofd Financiën & Planning bij Toneelgroep Amsterdam. Verberk is zakelijk leider bij Stichting STRP – het platform voor door technologie gedreven cultuur en onder meer verantwoordelijk voor STRP Festival – in Eindhoven.

Na haar studies Bedrijfskunde en Kunst & Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen, werkte Verberk achtereenvolgens als beleidsmedewerker Kunst en Cultuur bij de Gemeente Eindhoven en als beleidsmedewerker Cultuur bij de Provincie Noord-Brabant. In 2007 trad ze toe tot de directie van Theater en Filmhuis Plaza Futura en van 2009 tot 2012 was ze projectleider bij de internationale manifestatie Jheronimus Bosch 500.

‘Bij Toneelgroep Amsterdam ga ik aan het werk bij een prachtige en gedreven organisatie. Toneelgroep Amsterdam heeft een unieke positie als topinstelling op het gebied van toneel in Nederland. Mijn liefde ligt bij de podiumkunsten en ik kijk er naar uit om me hier weer voor te kunnen inzetten.’, aldus Verberk.

Per 1 december wordt Wouter van Ransbeek (1977) Adjunct Artistiek Directeur van TA. Van Ransbeek zal in zijn nieuwe functie alle artistieke processen binnen het gezelschap aansturen en blijft verantwoordelijk voor de verdere internationalisering.

Van Ransbeek studeerde Politieke Wetenschappen en Theaterwetenschappen in België en Oostenrijk en begon zijn carrière in het theater als personal assistant van Gerard Mortier bij het Duitse theaterfestival Ruhrtriënnale. Drie jaar later verliet hij het festival en werd hij assistent programmering van Marie Zimmerman, met wie hij aan drie edities van de Wiener Festwochen en het internationale driejaarlijkse festival Theater der Welt 2005 in Duitsland werkte. Tijdens dit festival produceerde hij voor het eerst werk van Ivo van Hove, die hem in 2006 vroeg deel uit te maken van het gezelschap.

De afgelopen jaren was Van Ransbeek de drijvende kracht achter de internationalisering van TA en heeft hij het programma voor talentontwikkeling (TA-2) opgezet.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald

 
 
 
husbands and wives

husbands and wives

do 24 okt 2019 - 20:00
Stadsschouwburg Utrecht
Utrecht
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
Ibsen huis

Ibsen huis

vr 25 okt 2019 - 19:00
Teatro Nacional
Lisabon
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
husbands and wives

husbands and wives

vr 25 okt 2019 - 20:15
Stadstheater Arnhem
Arnhem
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst