zoek login
logo

Michael C. Hall in Lazarus

home  >  nieuws  >  Michael C. Hall in Lazarus (24 jun 2015)

Gisteren werd bekend gemaakt dat Michael C. Hall (Six Feeth Under, Dexter) de hoofdrol Thomas Newton in Lazarus voor zijn rekening neemt. Naast tv- en filmwerk heeft Hall zijn sporen verdiend met rollen in o.a. Cabaret (regie Sam Mendes), The Realistic Joneses (regie Sam Gold) en recent nog in de Broadwayproductie Hedwig and The Angry Inch.

Dertig jaar na de release keren David Bowie en Ivo van Hove met de muziektheatervoorstelling Lazarus terug naar het personage Thomas Newton uit het boek en de cultfilm The man who fell to earth naar de novelle van Walter Tevis. Newton, een buitenaards wezen, komt naar de aarde om water te halen om zijn planeet van een aanhoudende droogte te redden. In Lazarus zien we hem jaren later, nog steeds op de aarde, verslaafd aan alcohol en depressief. Een jong meisje zal zijn verdoofd bestaan nieuw leven inblazen.

De tekst is van de hand van Tony Award winnaar Enda Walsh, de Ierse theater- en filmauteur van o.a. de musical Once, Disco Pigs en Steve McQueen’s The Hunger.

Lazarus staat vanaf 18 nov in de New York Theatre Workshop en gaat er op 7 dec in première.

> naar de website van de new york theatre workshop

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald