zoek login
logo

nominatie voor hamlet vs hamlet

home  >  nieuws  >  nominatie voor hamlet vs hamlet (21 mrt 2014)

Hamlet vs Hamlet van Toneelgroep Amsterdam/Toneelhuis is genomineerd voor de Juryselectie van het Nederlands Theater Festival 2014 .

Het Nederlands Theater Festival maakt de nominaties voor het festival direct bekend en niet pas aan het eind van het seizoen. Meer nominaties volgen in de komende maanden. De uiteindelijke juryselectie van de 10 beste voorstellingen van het seizoen wordt in mei 2014 bekend gemaakt door juryvoorzitter Boris van der Ham.

Bij Tom Lanoye staat Hamlet, gespeeld door Abke Haring, op de drempel van de volwassenheid. Hij is als adolescent oud genoeg om het machtsmisbruik in zijn omgeving te doorzien, maar voelt zich tevens verpletterd door de wereld van de volwassenen. De twijfel en verwarring die dat oplevert, leidt tot grote verlamming. De getormenteerde monologen van Hamlet zijn hartenkreet en uitdrijving, een aanklacht tegen alle onrecht, maar ook een bezwering van de eigen lamlendigheid. Zijn eigen daden bestaan vooral uit woorden, niet uit daden. Hij is een mens zoals wij allemaal: inconsequent, dubbelslachtig, ambigu. In het nastreven van zijn ambities en in het bestrijden van zijn angsten komt hij oog in oog te staan met zichzelf: Hamlet vs Hamlet. Guy Cassiers regisseert deze bewerking met een cast samengesteld uit de ensembles van Toneelhuis en Toneelgroep Amsterdam. Het is de eerste coproductie in een reeks van vier, gepland tussen 2014 en 2016.

Hamlet vs Hamlet reist nog tot 13 juni door Nederland en België.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald

 
 
 
freud

freud

di 07 jul 2020 - 17:00
Festival d'Avignon
Avignon
geannuleerd
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
freud

freud

wo 08 jul 2020 - 17:00
Festival d'Avignon
Avignon
geannuleerd
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
freud

freud

do 09 jul 2020 - 17:00
Festival d'Avignon
Avignon
geannuleerd
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst