zoek login
logo

Persverklaring

home  >  nieuws  >  Persverklaring (19 mei 2014)

Persverklaring n.a.v. het artikel in De Telegraaf ‘Subsidietoneel wil land niet in’.

TA is een internationaal opererend gezelschap met sterke worteling in Amsterdam dat er tevens voor zorgt dat in alle landsdelen theater van excellente kwaliteit te zien is.

Toneelgroep Amsterdam speelt circa 330 voorstellingen per jaar, waarvan gemiddeld 180 in Amsterdam, 75 in Nederland en 75 in het buitenland. Het gezelschap trekt jaarlijks 110.000 bezoekers. Hiermee voldoet het gezelschap ruimschoots aan de afspraken die met het ministerie van OC&W en de gemeente Amsterdam zijn gemaakt.

Het gezelschap bespeelt Nederland van Noord tot Zuid, van Oost tot West. Met schouwburgen in Groningen, Maastricht, Arnhem, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven, Utrecht, Den Haag en ’s-Hertogenbosch is afgesproken minimaal 5 avonden per seizoen TA te presenteren. Op deze wijze ontstaat een intensieve band met de betreffende schouwburgen en hun publiek. Daarnaast speelt TA ieder jaar een herneming van een voorstelling die haar succes bewezen heeft in andere regioschouwburgen, waardoor de laatste jaren ook o.a. Tiel, Delft, Breda, Alkmaar, Nijmegen, Gouda en Leeuwarden werden aangedaan.

Op deze wijze organiseert TA naast haar Amsterdamse en internationale opdracht de meest kwaliteitsvolle landelijke spreiding.

 

in de pers
AT5 - Kritiek op Toneelgroep Amsterdam volstrekt onjuist - 19 mei 14
> bekijk de uitzending

Het Parool - Heeft Assen recht op meer Halina Reijn? - 20 mei 14
> [download] als .pdf

NRC - Gesubsidieerd toneel moet meer het land in' - 23 mei 14
> [download] als .pdf

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald