zoek login
logo

over ta

home  >  over ta  >  amateurs!


TA draagt toneelliefhebbers een warm hart toe en verwelkomt amateurspelers dan ook graag bij ons in huis. Wij hebben speciaal voor amateurspelers en -groepen de volgende programma’s:

> 5xTF
> spelen met... Oedipus
> spelen in het toneelbeeld

We verwelkomen de volgende groepen in ons toneelbeeld:

> Theatergroep Zout met Voorbij op 28 jan
> Montessori Lyceum met Verkeerd verbonden op 22 feb


5xTF

Vijf afzonderlijke toneelgroepen
vijf maal The Fountainhead
samen één bouwwerk

The Fountainhead van Ayn Rand is de inspiratie van vijf Amsterdamse amateurtoneelgroepen voor hun gezamenlijke voorstelling in het toneelbeeld van Toneelgroep Amsterdam. Thema’s als individualisme, egoïsme, conservatisme en macht spelen in The Fountainhead een belangrijke rol. Een controversieel stuk in een bijzondere setting. Mis het niet.

Toneelgroep Diemen
International Theatre in English
Nanook Nono
Tokodrama
Toneelgroep Venster

Een deel van het stuk wordt in het Engels gespeeld.
Met dank aan Toneelgroep Amsterdam en Amsterdams Centrum Amateurtoneel

8, 9 jan | 20:00 | € 15 | klik hier om te reserveren


spelen met... Oedipus

Droom jij wel eens dat je op het podium van de Stadsschouwburg staat in een voorstelling van TA? Het licht gaat aan, het publiek kijkt ademloos toe en jij speelt de sterren van de hemel. Dit is je moment!

In het workshopprogramma Spelen met… krijg je de kans de acteur in jezelf wakker te schudden en met één van onze acteurs kennis te maken. Om je je onder te dompelen in alle facetten van het acteurschap. Spelervaring is niet vereist, het gaat om de lol van het spelen. Het programma bestaat uit vier onderdelen.

workshop
Je gaat Spelen met…de toneeltekst, je tegenspeler en de inhoud. Acteren is reageren; hoe blijf je reageren terwijl je tekst vastligt? Hoe en waar vind je de noodzaak om wat je zegt over te brengen bij je publiek? Je wordt gecoacht door een TA-theatermaker.

masterclass in het toneelbeeld van de voorstelling
Je gaat Spelen met… actrice Marieke Heebink, die in de voorstelling Jocasta speelt. Een select aantal spelers kan in haar masterclass in het decor van de voorstelling spelen en krijgt tips en tricks van Marieke. Ook als toeschouwer word je deelgenoot van deze inside information.

in gesprek met
Wat heb jij altijd al willen weten over acteren? Vraag het Marieke Heebink in het nagesprek waarmee de dag wordt afgesloten.

voorstellingsbezoek
Ter afsluiting bezoeken we ’s avonds gezamenlijk de voorstelling Oedipus.

PRAKTISCH
• datum: 12 mei 2018
• tijd: 11:00 - 16:00 (dagprogramma) + 20:00 (voorstelling)
• neem aub je eigen lunch mee (er is geen plek/tijd in het programma om ergens eten te halen)
• prijs voor dagprogramma + voorstellingsbezoek: € 52,50 / € 42,50
• meer informatie: marije wiggers | 020 - 795 99 42 | marije@tga.nl

VOORBEREIDING
• voor de Masterclass van Marieke Heebink vragen we je een scène uit het hoofd te leren, de tekst van deze scène vind je hier

meedoen
Koop je combinatiekaart voor het dagprogramma + voorstelling door hier te klikken.


spelen in het toneelbeeld

Het is mogelijk uw eigen versie van een TA-voorstelling te spelen in het originele toneelbeeld van de voorstelling in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Het stuk wordt in het eigen repetitielokaal gerepeteerd. In een van de repetities komt een TA-acteur langs voor speltips. De spelers gebruiken dezelfde kleedkamers als ons ensemble. U krijgt voor de voorstelling technische en productionele ondersteuning van TA.

'Een ervaring om nooit te vergeten: een bewerking van de Stille Kracht in de Stadsschouwburg te mogen spelen. Er was fijne ondersteuning van lieve mensen achter de schermen en dan ook nog eens flink wat support van TA-acteurs die kwamen kijken naar de voorstelling na zelf in de middag op het podium te hebben gestaan. Ik vond het prachtig!' - Joke Eikelboom, speler

'Een prachtige verrijking voor het Amsterdamse theaterlandschap; spelers stijgen boven zichzelf uit en de ondersteuning vanuit TA is hartverwarmend. Een groot feest.' - Sita van Sante, regisseur

'Door projecten als deze blijf ik de uitdaging en de mogelijkheden van theater voelen en ontdekken. Als amateur ben je soms voor je gevoel op een gegeven moment klaar omdat je weet dat je er niet verder mee kan. Maar dan mag je iets uitzonderlijks doen zoals dit project en dan realiseer je je weer dat het nooit klaar kan zijn omdat er altijd nieuwe dingen te ontdekken en te ervaren zijn.' - Anniek Geelen, speler

info Wilma Smilde, wilma@tga.nl of (020) 795 99 40 | prijsindicatie € 1.500, de recettes zijn eigen inkomsten


Theatergroep Zout speelt Voorbij in TA-Toneelbeeld

Na het succes van Stil brengt Theatergroep Zout het tweede deel van de Couperustrilogie in het toneelbeeld van Toneelgroep Amsterdam. In een volledig eigen bewerking van Couperus Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan… met speciaal voor de voorstelling gecomponeerde en live uitgevoerde muziek.

Voorbij gaat over een duister geheim, dat een Haagse familie van generatie op generatie in zijn greep houdt. Wat is er zestig jaar geleden gebeurd? Wie kent het geheim en wie niet? Hoever gaan de familieleden in naam der liefde?

Noord Nederlands Dagblad - Spelen op de plek van de groten - 25 jan 18
> [download] als .pdf

28 jan | 16:00 | € 15 | tickets boeken via www.theatergroepzout.nl


Montessori Lyceum speelt Verkeerd verbonden in TA-Toneelbeeld

Deze vrije bewerking geïnspireerd op stuk De Andere Stem is een samensmelting van teksten die beide kanten van het verhaal tussen twee ex-geliefden, die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, uitlicht. Enerzijds volgen we het verhaal van La Voix Humaine en zien we hoe een vrouw de breuk met haar ex-geliefde verwerkt, anderzijds volgen we de daarop geschreven reactie van de man aan de andere kant van de lijn met teksten uit de De Andere Stem.

De leerlingen uit 4 havo van het Montessori Lyceum Amsterdam hebben de verbinding met de thematiek opgezocht en daarbij nagedacht over het aantrekken en afstoten maar ook het verscheurende proces van het loslaten van geliefden in welke vorm dan ook. Vanuit deze verbinding zijn bewegingsfrases gemaakt die afgewisseld worden met de oorspronkelijke teksten uit beide stukken.

22 feb | 15:00

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald

 
 
 
oedipus jr. (ta-junior)

oedipus jr. (ta-junior)

do 26 apr 2018 - 14:30
Stadsschouwburg Amsterdam
Amsterdam

De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
oedipus jr. (ta-junior)

oedipus jr. (ta-junior)

do 26 apr 2018 - 18:30
Stadsschouwburg Amsterdam
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
oedipus jr. (ta-junior)

oedipus jr. (ta-junior)

za 28 apr 2018 - 14:30
Stadsschouwburg Amsterdam
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
oedipus jr. (ta-junior)

oedipus jr. (ta-junior)

za 28 apr 2018 - 18:30
Stadsschouwburg Amsterdam
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
vergeef ons

vergeef ons

za 28 apr 2018 - 20:00
Stadsschouwburg Utrecht
Utrecht
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst