zoek login
logo

Charlie-Chan Dagelet

home  >  Charlie-Chan Dagelet  >  biografie

Charlie-Chan Dagelet studeert in 2010 af aan de Toneelschool en Kleinkunstacademie in Amsterdam. Maar al in 2002 speelt ze een opvallende rol in de Telefilm 15.35: Spoor 1 van Tim Oliehoek en Marcel Hensema. Twee jaar daarna gevolgd door een hoofdrol in de tienerserie Hotnews.NL. Ook speelt ze in de series CUT! en Bergen binnen.

In het theater is Charlie o.a. te zien in Zomertrilogie, Scènes uit een huwelijk en In ongenade van Toneelgroep Amsterdam. Ook speelt ze in Blik van De Appel en in de Bende Dapitulet, waarin ze met haar hele familie niet alleen acteert, maar ook cello speelt. In 2010 speelt Charlie de titelrol in de familievoorstelling Alice in Wonderland, gebaseerd op een eigentijdse bewerking van het klassieke kinderboek van Lewis Carroll.

In de bioscoop is Charlie o.a. te zien in de speelfilms Happy End, Vox Populi en De Passievrucht.

In 2010 speelt Charlie een rol in de spannende en succesvolle overspelthriller Loft, die de grens van 400.000 bezoekers overschrijdt en wordt bekroond met een Platina Film. In datzelfde jaar speelt Charlie ook een bijrol in de Telefilm Lellebelle en neemt ze een rol op voor de prestigieuze dramaserie Lijn 32, die zeer goed wordt ontvangen. 

In 2011 speelt Charlie een rol in de bioscoopfilm De president van Erik de Bruyn. Daarnaast speelt zij één van de hoofdrollen in de nieuwe politieserie Seinpost Den Haag. Ook speelt ze een hoofdrol in de tv-film Lang zal ze leven en staat ze in 2012 op het toneel in de voor de Toneel Publieksprijs genomineerde voorstelling In ongenade van Toneelgroep Amsterdam. Ook speelt ze de hoofdrol in de NTR-serie Zusjes.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald