zoek login
logo

Emio Greco

home  >  Emio Greco  >  biografie

Choreograaf/danser Emio Greco en choreograaf/regisseur Pieter C. Scholten werken sinds 1995 samen in hun gemeenschappelijke zoektocht naar nieuwe dansvormen. Voor beide kunstenaars is de zoektocht naar een nieuwe dramaturgie van het lichaam een belangrijke drijfveer. Het dansgezelschap dat Greco en Scholten oprichtten, Emio Greco | PC, heeft talrijke nationale en internationale prijzen mogen ontvangen, waaronder de Philip Morris Arts Prize (1999), Herald Angel Award (2001), de Dioraphte Dansprijs voor sterke internationale potentie (2011) en diverse VSCD Dansprijzen (2007, 2010, 2011, 2012). Het gezelschap kent een brede internationale erkenning en toert intensief in het buitenland. Het werk wordt regelmatig door grote festivals en theaters gecoproduceerd.

In 2009 besloten Greco en Schoten al hun activiteiten op te laten gaan in het door hun geïnitieerde International Choreographic Arts Centre (ICKamsterdam). ICKamsterdam is een kunstencentrum voor de dans gebouwd op drie pijlers: Gezelschap (het produceren van dansvoorstellingen), Gastkunstenaars (het artistiek en zakelijk ter zijde staan van jong talent) en  Academie (de overdracht van kennis op het gebied van de danspraktijk in research- en educatieve projecten). Het werk van ICKamsterdam maakt deel uit van een inspirerende locale, nationale en internationale context. Partners van het ICKamsterdam voor de komende jaren zijn onder andere Marseille-Provence 2013, Culturele Hoofdstad van Europa (FR), Troubleyn | Jan Fabre (BE), Bimeras, Istanbul/Turkije, Opera Zuid Maastricht (NL), Frascati Amsterdam (NL), Stadsschouwburg Amsterdam (NL) en Het Nationale Ballet (NL).

In 2013 is ICKamsterdam tot Stadsgezelschap Dans van Amsterdam benoemd en is daarmee een belangrijke speler in de internationale dansontwikkeling van de stad geworden.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald