zoek login
logo

Harriët Stroet

home  >  Harriët Stroet  >  biografie


Harriet Stroet (1966) studeerde in 1990 af aan de Toneel Academie Maastricht. Na haar opleiding speelde zij als freelance actrice bij diverse grote en kleine gezelschappen, waaronder Het Nationaal Toneel, De Trust en Theater van het Oosten.

Stroet was als actrice een aantal jaren vast verbonden aan het Ro Theater (Koos Terpstra/ Peter de Baan). Na het Ro theater speelde zij bij De Paardenkathedraal in Utrecht van Dirk Tanghe,( o.a. in De burgermansbruiloft, Familie Tot, Night and Day en The Midsummernightsdream (die werd bekroond met de NRC publieksprijs). Verder speelde zij bij het NNT i.s.m. club Guy & Rony en maakte ze met Ulrike Quade haar solo voorstelling De Wand.

In 2018 richtte zij Stichting Stroet op en in co-productie met Feikes huis en Duda Paiva, maakte en speelt Stroet met Ko van den Bosch dit seizoen Ding Dong, een vreselijk geluk (een compacte relatie-fuck-up, Gummbah-cartoon en tragedie in één).

Verder speelde zij in diverse televisie series (o.a.  Flikken Maastricht, Divorce en Baantjer) en zat zij in de vaste cast van de dagelijkse comedy Samen (met o.a. Johnny Kraaijlamp en Cees Geel). Naast een aantal korte films (o.a. De Hoer en het meisje van Martijn Maria Smits en NPS KORT! Juli van Tim Klaasse) speelde zij in de freefightfilm Temmink van Boris Paval Conen en Of ik gek ben van Frank Lammers.

Stroet deed de eindregie bij de voorstelling Bries van Sara Kroos (genomineerd voor de Poelifinario 2008).

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald