zoek login
logo

Jip Smit

home  >  Jip Smit  >  biografie


Jip Smit studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ook behaalde zij haar propedeuse aan de HKU, acteursopleiding.

Zij speelde bij Theatergroep Dox, maakte en speelde een muziekprogramma voor de Parade en was te zien in de voorstelling Napoleon op Sint Helena van WallisFinkers producties (regie Ursul de Geer), speelde Conny in de Hazes musical Hij Gelooft in Mij van Joop van den Ende Theaterproducties (regie Ruut Weissman), Powervrouwen van Bostheaterproducties (regie Bruun Kuijt), Op De Bodem van Orkater (regie Michiel de Regt) en Happy place 1 & Happy place 2 van Atelier Oerel en over t IJ (regie Karlijn Kistemaker) en Galileo van Theater Sonnevanck (regie Karlijn Kistemaker).

Smit is ook in tv-series en films te zien, o.a. De Gouden Eeuw en Klokhuis van de NTR, Spuiten en Slikken van BNN, Dinie's dierenshop van de VPRO, Jeuk van de NPO, Gerede Twijfel (voor verschillende regionale publieke omroepen), Bro's before Ho's en Toen Was Geluk Heel Gewoon, Tonio en ze speelde Moos in de gelijknamige telefilm Moos (regie Job Gosschalk).

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald