zoek login
logo

Olivier Diepenhorst

home  >  Olivier Diepenhorst  >  biografie


Olivier Diepenhorst (1984) studeerde in 2013 af aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam. Zijn afstudeervoorstelling Berenice werd bekroond met de ITS Ton Lutz Award voor meest veelbelovend regietalent.
Sindsdien is hij als regisseur verbonden aan Toneelschuur Producties waar hij  Ashes to Ashes (2014), Stilte (2015), Smekelingen (2015), Het leven is droom (2017) en Andromache (2018) maakte. Driemaal werd hij daarvoor genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

Vanuit een liefde voor taal en fascinatie voor geschiedenis probeert Diepenhorst teksten met een literair of poëtisch karakter in deze tijd betekenis te geven. Daarbij maakt hij gebruik van een uitgesproken fysieke beeldtaal en neemt muziek in zijn voorstellingen een steeds prominentere plek in.

Sinds 2012 is Diepenhorst als regieassistent van Ivo van Hove verbonden aan Toneelgroep Amsterdam (Maria Stuart, Kings of War, De dingen die voorbij gaan en Kleine Zielen). Hij werkte daarnaast als assistent samen met Johan Simons, Simon Stone en Thibaud Delpeut.
Ook regisseerde hij verschillende edities van het contextprogramma Wish you were here en theatrale lezingen in het kader van Theater na de dam.

Naast zijn werk voor Toneelschuur producties, regisseert Diepenhorst sinds 2017 ook voor Theatergroep Suburbia en deed hij de afgelopen jaren gastregies bij Oostpool, Over het IJ en de Tekstsmederij.

In 2018 zal hij o.a. De koning sterft regisseren bij Toneelschuur Producties.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald

 
 
 
flight 49

flight 49

vr 22 jan 2021 - 20:00
Théâtres de le Ville de Luxembourg
Luxemburg

De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
flight 49

flight 49

za 23 jan 2021 - 20:00
Grand Théâtre de la Ville de Luxembourg
Luxemburg

De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
wie heeft mijn vader vermoord

wie heeft mijn vader vermoord

di 26 jan 2021 - 20:30
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
geannuleerd
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst