zoek login
logo

Theu Boermans

home  >  Theu Boermans  >  biografie

Theu Boermans (1950) is artistiek leider van Het Nationale Toneel. Bij Toneelgroep Amsterdam regisseerde hij de coproducties Don Carlos (seizoen 05/06) en Ajax (seizoen 07/08).

Na zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht speelde Theu Boermans onder andere bij het Amsterdams Toneel en Zuidelijk Toneel Globe. Van 1988 tot 2001 was hij artistiek leider van De Trust, dat in 2001 met Art & Pro fuseerde tot De Theatercompagnie. Behalve acteur en regisseur is Boermans ook auteur van theaterteksten en filmscenario's.

In de stukken die Theu Boermans regisseert, is de mens voortdurend in gevecht met de systemen, structuren en instituties, vertegenwoordigd door familie, religie en politiek. De werelden in zijn voorstellingen laten eigenlijk altijd een zekere scepsis zien ten opzichte van de vrijheid van het inividu. Maar het is toch vooral te doen om de enorme -soms hilarische, soms ontroerende - vitaliteit die de zoektocht naar zingeving oplevert.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

richard rietveldd 2024-03-28 12:18
beste heer Boermans ,ik heb in mijn bezit een proefpersing van uw elpee. volgens mij is deze nooit uitgebracht. Het gaat om de elpee met de volgende door u vertaalde nummers va o.a. elton john, bruce springstten enz. mijn telefoon nummer is 0614240328. Groeten Richard

gegevens worden opgehaald

 
 
 
prima facie

prima facie

za 13 apr 2024 - 20:30
Frascati
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst