zoek login
logo

an evening with hanya yanagihara

home  >  voorstellingen  >  an evening with hanya yanagihara

duur 2:00

Tijdens An evening with... praten we met een interessante kunstenaar over zijn of haar werk. Voor deze editie is de Hawaiiaanse schrijfster Hanya Yanagihara onze gast, auteur van Een klein leven (A Little Life). 'Briljant, magisch, meesterlijk, verpletterend en dik, maar geen pagina te veel', oordeelde het Boekenpanel van DWDD.

Hanya Yanagihara: ‘Ivo en ik spraken elkaar ruim een jaar geleden voor het eerst. Hij zag het boek als een allegorie van goed en kwaad. Zo zag ik het absoluut niet. In ons eerste gesprek vertelde hij zijn ideeën over hoe hij het boek naar het podium wil transporteren. En dat is precies waar ik in eerste instantie nieuwsgierig naar ben wanneer iemand het boek wil omzetten naar een andere kunstvorm; hoe zullen ze hún medium gebruiken om het verhaal te vertellen. Het moet een interpretatie zijn, geen letterlijke vertaling. Het boek vraagt volledige overgave van de lezer. En dat zal het bij het toneelstuk ook zo zijn. Dat is bij al het werk van Ivo het geval. De toneelbewerking van Een klein leven zal uitnodigen tot een zekere nederigheid, aandachtigheid en actieve betrokkenheid. De kijker zal worden uitgedaagd. En hij zal worden beloond. Ik hoop dat dit toneelstuk mensen met een nieuwe blik naar het boek laat kijken. Misschien ga ik ook wel anders naar het boek kijken. Dankzij bewerkingen zoals het toneelstuk van Ivo, kent het boek en zijn personages een veel langer leven dan ik oorspronkelijk had voorzien. Dat beschouw ik als een groot cadeau.’

Yanagihara wordt geïnterviewd door Nieuwsuurverslaggever en -presentator Eelco Bosch van Rosenthal, die jarenlang NOS-correspondent was in de VS en groot fan is van het boek.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald

 
 
 
prima facie

prima facie

za 13 apr 2024 - 20:30
Frascati
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst