zoek login
logo

broeinest (TA-junior)

home  >  voorstellingen  >  broeinest (TA-junior)


première 01 mrt 2009

juniorvoorstelling bij rocco en zijn broers


Onder de naam TA-junior werkt het gezelschap sinds 2002 intensief samen met middelbare scholen aan een exclusief theaterprogramma voor jonge Amsterdammers. Deze bijzondere samenwerking richt zich op de verankering van kunsteducatie.

In maart en mei 2009 speelden scholieren uit verschillende stadsdelen van Amsterdam vijf nieuwe juniorvoorstellingen, gebaseerd op de moderne klassieker Rocco en zijn broers. De ca. 200 scholieren van 6 scholen (Berlage Lyceum, Montessori Lyceum Amsterdam, Bredero College, Cartesius Lyceum, Scholengemeenschap Reigersbos en Visio Comeniusschool), maakten hun voorstellingen over hedendaagse thema’s als: migratie, identiteit en traditie tegenover de grote verleidingen van het leven in de grote stad. De voorstellingen waren te zien in Het Rozentheater, Het Fijnhout Theater, No Limit, M-Lab en op locatie in de ADM-loods.

De scholieren in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar maakten, onder begeleiding van professionals uit het gezelschap, de wijktheaters en het onderwijs, hun eigenwijze varianten. Het leren over theater had voor de jongeren niet alleen betrekking op spel, maar ook op tekst, decor- en kostuumontwerp, techniek, publiciteit en productie. Ze ontwierpen zelf hun drukwerk en filmden het repetitieproces en de activiteiten op school. Naast deze groep makers volgden ca. 800 scholieren een workshop of theaterdag.

Toneelgroep Amsterdam werkte voor Rocco junior samen met studenten van verschillende Amsterdamse opleidingen: Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (Beeldende Vorming, Opleiding Techniek en Theater, Opleiding Productie Podiumkunsten), Universiteit van Amsterdam (Theaterwetenschap, Dramaturgie) en de Fotoacademie die een opdracht uitvoerden in het verlengde van hun opleiding.

De vijf juniorvoorstellingen trokken samen 3.100 bezoekers. De regie van de voorstellingen was in handen van regisseurs uit het educatieteam van TA.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald