zoek login
logo

callas, de gereconstrueerde monoloog

home  >  voorstellingen  >  callas, de gereconstrueerde monoloog


première 24 mrt 1992

Voor het derde seizoen speelt Sigrid Koetse Callas, het stuk van Jean-Yves Picq over de beroemde operadiva, in regie van Bert Edelenbos. Wegens groot succes geprolongeerd.

De passie voor Callas kreeg Sigrid Koetse al op jonge leeftijd in haar greep. Nog steeds voelt ze zich verwant met de eigenzinnige wijze waarop Callas haar rollen interpreteerde; voor de operapraktijk in die tijd was dat een doorbraak. Op basis van de interviews die Callas tijdens haar leven gaf, componeerde de Franse schrijver Jean-Yves Picq een indringende monoloog. Koetse speelt Callas niet na, maar probeert het fragiele leven van deze tragische operadiva tastbaar te maken.

Callas was een levende legende. Haar stem was de mooiste die er was. Muziek en theater waren haar passie. Ook al is ze meer dan vijfentwintig jaar dood, nog steeds spreekt haar dramatische vertolking van het operarepertoire tot de verbeelding. Op het toneel veranderde haar persoonlijkheid. Callas was magisch; ze werd de rol die zij zong. Callas bereikte het hoogste op haar vakgebied. Maar op het moment dat de deur van de highsociety voor haar openging door haar ontmoeting met Onassis, verschoof haar passie. Toen vond zij de liefde belangrijker.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald