zoek login
logo

closer

home  >  voorstellingen  >  closer


première 13 nov 1998

Vier mensen, drie dertigers en een meisje van twintig, kruisen elkaar pad. De drie, een journalist, een fotografe en een dermatoloog, zijn ambitieus. Ze maken carrière, leiden het leven van de grote stad. Het meisje is anders; ze plant haar leven niet, ze voorziet in haar levensonderhoud als stripteasedanseres. Maar alle vier zijn ze driftig op zoek naar liefde. Via een aantal toevallige ontmoetingen ontstaat een netwerk van relaties, waarbij eerlijkheid hoog in het vaandel staat. Eerlijk zijn ze allemaal in Closer, over hun relatie, over hun nieuwe relatie en over hun seksleven. Maar juist die eerlijkheid is het zuur dat de illusie van de ultieme liefde, waar ze alle vier naar op zoek zijn, aanvreet.

Patrick Marber maakt deel uit van de jonge generatie Britse schrijvers die in Londen het theater een nieuwe impuls geeft. Closer is zijn tweede stuk. Het werd bekroond met de Laurence Olivier Award, de prijs voor het beste Engelse toneelstuk uit 1997.

Regisseur Marc Nelissen werkte tot nu toe uitsluitend voor televisie. Hij regisseerde o.a. de succesvolle serie in voor en tegenspoed en de serie Schoon Goed die de VARA dit seizoen uitzendt. Daarnaast maakte hij documentaires voor de VPRO. Hij werkt aan een speelfilm, over het wel en wee van een drugshandelaar.

  

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald