zoek login
logo

de uren

home  >  voorstellingen  >  de uren

duur 1:50
première 21 okt 2021


De uren speelt zich af op telkens één dag in het leven van drie vrouwen, op drie verschillende momenten in de 20ste eeuw. De ene is uitgever van boeken, de andere een huisvrouw en de derde is de schrijfster Virginia Woolf. Alle drie worstelen ze met de vraag hoe je jezelf kunt zijn in een wereld die knelt als een keurslijf.


ELINE ARBO OVER DE UREN

‘Het is een ongelooflijk mooi verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Alle drie worstelen ze met de rollen die hun toegewezen zijn en zoeken ze naar hun eigen manier van vrijheid.

Wat ik zo prachtig vind aan het boek is hoe Cunningham door de parallelle verhaallijnen existentiële kwesties met maatschappelijke thema’s weet te combineren. Door vrouwen uit totaal verschillende tijden neer te zetten ontstaan er vragen over het level van emancipatie van nu en de rolpatronen die diep verborgen liggen in onze cultuur. Tegelijkertijd is het een intiem portret over drie mensen, van wie de desperate zoektocht naar vrijheid grote gevolgen heeft voor de mensen in hun omgeving.’


Zowel het boek als de succesrijke verfilming door Stephen Daldry (met o.a. Nicole Kidman en Meryl Streep) zijn klassiekers geworden.

 

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald