zoek login
logo

droomsporen

home  >  voorstellingen  >  droomsporen  >  synopsis

Twee echtparen gaan vreemd om weer wat te voelen. Ze hopen op een vreugdevolle impuls, maar verliezen zich in taal, klampen zich vast aan woorden die vorm moeten geven aan hun gedeelde ontreddering. Het avontuur loopt op niets uit. Ze worden op zichzelf teruggeworpen en hun leven herneemt z´n gewone gang. Als een van de vrouwen haar buurman aangeeft bij de politie omdat die zich vreemd gedraagt ontketent dit een kettingreactie aan onvoorziene gebeurtenissen waarin mensen figureren die ogenschijnlijk niets met elkaar hebben te maken. Een jonge man wacht tevergeefs op zijn geliefde die vlak voor hun huwelijk op reis ging, een neurotische vrouw met autopech belt haar vriend om hulp maar stuit op het antwoordapparaat, een liefdevolle echtgenoot wordt verdacht van moord. In een atmosfeer van twijfel en ontreddering klampen deze dolende dertigers zich vast aan korte momenten van hoop en soms is er een sprankje humor.

andrew bovell
Andrew Bovell schrijft voor toneel, film en televisie. Zijn stukken worden vooral gespeeld in Angelsaksische landen. Voor Speaking in Tongues kreeg hij de AWGIE award, de Australische prijs voor het beste toneelstuk. Andere stukken van Bovell zijn After Dinner (1989), Strictly Ballroom (1992), Scenes from a Separation (1995) en Who´s afraid of the working class (1999). Voor Lantana, de filmadaptatie van Speaking in Tongues kreeg Bovell een prijs voor het beste scenario. Het is voor het eerst dat een toneelstuk van zijn hand in Nederland wordt opgevoerd. In Droomsporen (Speaking in Tongues) mengt Bovell beide genres en schept een emotioneel landschap waar individuen de leegte proberen te bestrijden. Als in een film worden tijd en toeval gemanipuleerd. Mysterieuze gebeurtenissen benadrukken het gevoel van een verloren generatie. Al die eenzame individuen belanden ongewild in elkaars verhalen. Eenzaam en op zoek naar contact met als enig houvast de taal.

krzysztof warlikowski
Droomsporen wordt geënsceneerd door de Poolse regisseur Krzysztof Warlikowski. Het is een unieke samenwerking tussen Toneelgroep Amsterdam en één van de belangwekkendste regisseurs van dit moment. Warlikowski's voorstellingen trekken volle zalen, niet alleen in Warschau maar ook daarbuiten op internationale festivals in Avignon en Wenen. Drie jaar geleden was hij te gast op het Holland Festival met een indrukwekkende Hamlet, waarin de man/vrouw verhoudingen overhoop werden gehaald. De voorstellingen van Warlikowski zijn introvert en weten een suggestieve wereld op te roepen die de toeschouwer naar binnenzuigt.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.

gegevens worden opgehaald