zoek login
logo

glengarry glen ross

home  >  voorstellingen  >  glengarry glen ross  >  synopsis

Vier verkopers van een noodlijdend makelaarskantoor verleiden potentiële kopers met onweerstaanbare verkooppraatjes. Onbeduidende stukken vastgoed worden voorgesteld als paradijsjes. Maar in tijden van recessie stagneert de verkoop. Om de crisis het hoofd te bieden, schrijft de directie een competitie uit: de twee beste verkopers krijgen een bonus, de anderen worden ontslagen. Vanaf dat moment regeren angst, afgunst, haat en wantrouwen dit mannendomein. Zoetgevooisde verkooppraatjes worden overlevingsstrategieën, makelaars worden verkoopjunks, een geslaagde deal een laatste kans.

david mamet
David Mamet (1947) is een Amerikaanse schrijver en regisseur. Hij staat bekend om zijn spitsvondige dialogen en fascinatie voor mannelijkheid. Voor Glengarry Glen Ross (1983) ontving Mamet een nominatie voor een Tony Award. In 1984 werd het bekroond met de Pulitzer Prize. Hij baseerde het stuk op zijn eigen werkervaring bij een makelaarskantoor in de jaren zestig in Chicago. In 1992 werd het verfilmd door James Foley, met Al Pacino en Jack Lemmon in de hoofdrollen. Mamet zelf tekende voor het scenario. Voor de filmscenario’s van The Verdict en Wag the Dog ontving hij Oscarnominaties.

eric de vroedt
Theatermaker en toneelschrijver Eric de Vroedt (1972) studeerde in 1996 af aan de toneelschool in Arnhem. Hij was één van de oprichters van toneelgezelschap Monk. In 2003 verliet hij het gezelschap en startte het geëngageerde mightysociety-project. Daarnaast regisseerde De Vroedt o.a. pendant la nuit_ (Lantaren/Venster 2004), Lange Dagreis naar de Nacht (Generale Oost 2005), Bruiloft! (’t Woud Ensemble 2006) en De Sjoerd Vollebregt Show (Parade 2007). In seizoen 07/08 maakte hij in het kader van TA-2 A Streetcar Named Desire van Tennessee Williams.


programmaboek 10|11
Blader door het programmaboek door op onderstaande afbeelding te klikken of download als pdf.

1011_GGR_bro


share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald

 
 
 
prima facie

prima facie

za 13 apr 2024 - 20:30
Frascati
Amsterdam
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst