zoek login
logo

hemel boven berlijn

home  >  voorstellingen  >  hemel boven berlijn  >  synopsis


De vrienden Damiel en Cassiel zijn engelen. Ze noteren wat de mensheid doet; verzamelen feiten en bewaren alle details van de mens op aarde. Damiel vindt niet langer voldoening in het eeuwige toekijken. Hij verlangt naar alles wat wij mensen ontlopen: bloed proeven, pijn voelen, een korte kreet slaken, een penetrante geur opsnuiven, verliefd worden, vermoeden in plaats van weten. Hij wil zich laten bezielen door het kwaad. Wanneer hij verliefd word op de trapezeacrobate Marion staat zijn besluit vast.

wim wenders
Cineast Wim Wenders maakte de legendarische film Der Himmel über Berlin (in de Verenigde Staten uitgebracht als Wings of Desire) in 1987. Sindsdien is er veel veranderd. De Berlijnse muur is gevallen, het World Trade Center is neergestort. Na de val van de muur hebben onze engelen besloten Berlijn te verlaten om de eenzaamheid van de mensen in de geglobaliseerde stad te documenteren. In deze stad wordt Damiel wakker als sterfelijk mens.

ola mafaalani
Hemel boven Berlijn is de derde productie die Ola Mafaalani bij Toneelgroep Amsterdam regisseert. In haar voorstellingen komen vaak engelen voor, dwalend over het toneel, in de periferie van de gebeurtenissen. Ze kijken, tonen mededogen en soms imiteren zij het gewelddadige van de mens.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald