zoek login
logo

king lear jr. (ta-junior)

home  >  voorstellingen  >  king lear jr. (ta-junior)

duur 1:15
première 08 mrt 2015


Koning Lear besluit zijn koninkrijk te verdelen tussen zijn drie dochters. Voordat hij zijn land verdeelt, daagt hij zijn dochters uit te bewijzen wie van hen het meest van hem houdt. De twee oudste dochters spelen het spel mee en houden elk een speech over hoe groot hun liefde voor hun vader is. De jongste weigert echter hieraan mee te doen. Met grote gevolgen.


Een voorstelling met vijftien jongeren over macht en autoriteit, de relatie tussen de koning en zijn onderdanen, tussen de vader en zijn dochters en dochters onderling. Hoeveel rek zit er in de familieband en hoe sterk is de liefde eigenlijk? Geïnspireerd op King Lear van Shakespeare en de verhalen van de spelers over hun relatie met hun vader. Wat zegt dit stuk uit 1605 over hen en de wereld waarin ze leven.

TA-junior bestaat al meer dan tien jaar (klik hier voor meer info). Onder begeleiding van TA-professionals repeteren en spelen middelbare scholieren uit Amsterdam bewerkingen van TA-producties voor jong en oud. Voor velen van hen is het meedoen en te gast zijn bij TA een ervaring voor het leven.


tekst roelof jan minneboo
regie victor mentink, priscilla vaudelle
met sophie van bergen, chaja van emde boas, keisha cruden, naomi evers, anne de haan, pascal kijzer, sam licht, isabel van der linden, naomi noltes, duncan plas, joshua sabajo, karel schuurman, romijn scholten, amber van veen, jesse zwaan
dramaturgie thomas lamers
productieleiding angelina kroft, avital karo (stage)
decorontwerp marieke van den bosch
lichtontwerp tim van ’t hof
kostuums marieke van den bosch
regieassistentie yahmani blackman
techniek henk bergsma (1e inspiciënt), peter pieksma
kostuumatelier margriet beentjes (kleedster), farida bouhbouh, wim van vliet (hoofd)
realisatie officierskostuums leerlingen van de meesteropleiding coupeurs
hoofd techniek & productie götz schwörer
fotografie romy jansen, patrick rohr
video-ontwerp satu leskinen
productie toneelgroep amsterdam
met dank aan mirthe van merwijk, wilma smilde, marije wiggers, art & entertainment college amsterdam, bredero lyceum, cartesius lyceum, de nieuwe havo, fotoacademie amsterdam, gerrit van der veen college, het 4e gymnasium, hogeschool van amsterdam, ignatius gymnasium, montessori lyceum amsterdam, open schoolgemeenschap bijlmer, roc amsterdam, patty groot bleumink, firma meledi
ondersteund door p.w. janssen’s friesche stichting, stichting rotarkids ccja

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald