zoek login
logo

mijn lieve gunsteling

home  >  voorstellingen  >  mijn lieve gunsteling

duur 2:20
première 15 jan 2023


Een roman waarvan de schrijver zelf dacht dat nooit iemand hem zou willen lezen, maar die in korte tijd een bestseller werd.

Een 49-jarige veearts vat tijdens een broeierige zomer een verboden liefde op voor de minderjarige dochter van een boer. Een liefde die bliksemsnel een obsessie wordt. Een verhaal met ontroerende maar ook heftige scènes waarin de volwassen man en het 14-jarige meisje alsmaar meer naar elkaar toe groeien tot de grens overschreden wordt.


IVO VAN HOVE OVER MIJN LIEVE GUNSTELING

‘Marieke Lucas Rijneveld begeeft zich op het gladde ijs van een verboden relatie tussen een volwassen man en een minderjarig meisje in een eigenzinnig prachtig geschreven en belangrijk boek. Een rollercoaster van emoties: extase, diep ongeluk, eenzaamheid, schuldgevoelens, jaloezie, hunkering, nachtmerries en seks. Ik kan niet wachten om dit meesterlijk boek op het toneel te brengen. Dank voor het vertrouwen, Marieke Lucas’.


MARIEKE LUCAS RIJNEVELD OVER MIJN LIEVE GUNSTELING

‘Ik ben zeer vereerd dat de grootmeester van het toneel, Ivo van Hove, Mijn lieve gunsteling op de planken brengt. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een wonderschone bewerking gaat worden. De koe in de spotlights! En de liefde, natuurlijk, de liefde.’


 

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald