zoek login
logo

perfect wedding

home  >  voorstellingen  >  perfect wedding  >  synopsis

In Perfect Wedding komen twee families bij elkaar voor het huwelijk van Meridee en Amadou. De gasten arriveren en de weddingmakers staan paraat om het sprookje te realiseren. Als de bruidegom na een eerste confrontatie met zijn Amerikaanse schoonouders het bos in vlucht, neemt de natuur het over. Hier heeft de liefde vrij spel: als in een midzomernacht worden de zinnen beneveld. De bandeloosheid slaat toe en onderdrukte verlangens komen aan de oppervlakte. In deze wervelende fantasiewereld worden liefde en dood op Shakespeariaanse wijze met elkaar verbonden en legt elke moraal het af tegen de ultieme liefde. Wat begint als een doorsnee-huwelijk eindigt als een multicultureel spektakel in de wereld van Bollywood. Perfect wedding is een performance die alleen te zien is in Stadsschouwburg Amsterdam, waar de grote zaal wordt omgebouwd tot een betoverende ruimte die spelers en publiek omarmt.

charles mee
De Amerikaanse auteur Charles Mee schreef Perfect Wedding speciaal voor het ensemble van Toneelgroep Amsterdam. Mee schept fantasiewerelden om aan de verstikkende codes van het normale leven te ontsnappen. Hij vergelijkt zijn stukken met containers, waarin alles wat hij in zijn leven meemaakt en ervaart terechtkomt; hij leent uit klassiek en modern repertoire, variërend van Shakespeare tot Bollywood. Al die elementen sampelt hij tot een grillige stijl, waarin de chaos van het leven tot uitdrukking komt.

ivo van hove
Ivo van Hove introduceerde het werk van Charles Mee in 2001 in Nederland met de enthousiast ontvangen voorstelling True Love, een rauw en ongepolijst spektakel over de schoonheid van incestueuze liefde. Van Hove ziet in Mee een geestverwant: liefde is bij hen altijd een brug naar de vooruitgang. Hoe die relaties eruit zien doet er niet toe. Verschillen tussen culturen, tussen seksen lossen op in het zicht van de liefde. Waar de liefde heerst, verdwijnt elk taboe. Perfect wedding is het slot van de huwelijkscyclus die Ivo van Hove bij Toneelgroep Amsterdam regisseert. De overige delen zijn Kruistochten, Scènes uit een huwelijk en Het temmen van de feeks.

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald

 
 
 
flight 49

flight 49

vr 26 feb 2021 - 19:30
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam

De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
flight 49

flight 49

za 27 feb 2021 - 19:30
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
geannuleerd
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
flight 49

flight 49

zo 28 feb 2021 - 15:30
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
geannuleerd
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst