zoek login
logo

the massacre at paris

home  >  voorstellingen  >  the massacre at paris


première 08 mrt 2001

Voor zijn eerste regie als artistiek leider bij Toneelgroep Amsterdam kiest Ivo van Hove een historisch drama, The Massacre at Paris van Christopher Marlowe. Deze tijdgenoot van William Shakespeare - hij zou zelfs co-auteur van sommige van Shakespeares koningsdrama's zijn - is vooral bekend van The Jew of Malta en Doctor Faustus. Marlowe stond kritisch tegenover koning, kerk en clerus. In zijn toneelstukken overschrijden de protagonisten vaak uit machtshonger de grenzen van het menselijk toelaatbare. 

The Massacre at Paris is slechts in fragmentarische vorm overgeleverd. Koren op de molen voor Ivo van Hove die het minder evidente toneelwerk als een uitdaging voor artistieke creativiteit ervaart. Hij zal de tekst behandelen als een requiem, waarvoor componist Harry de Wit, die nog het geluidsdecor maakte voor India Song, de muziek schrijft.

Een primeur is de samenwerking met modeontwerper Walter Van Beirendonck voor de kostuums. De vertaalopdracht gaat naar de Marokkaans-Nederlandse schrijver Hafid Bouazza, die in de prijzen viel met zijn debuutroman De voeten van Abdullah (1996).

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald