zoek login
logo

rocco en zijn broers

home  >  voorstellingen  >  rocco en zijn broers  >  synopsis

Een weduwe trekt met haar vier zoons vanuit het arme Zuiden van Italië naar Milaan om een nieuw leven te beginnen. Simone (Hans Kesting), de op één na oudste zoon, probeert een bokscarrière op te bouwen. Hij wordt verliefd op de prostituée Nadja (Halina Reijn). Zijn wereld stort in als ze hem afwijst. Simone verliest zichzelf in drank, gokken en criminaliteit. Zijn jongere broer Rocco (Fedja van Huêt) probeert de familie-eer te redden en vervult gaandeweg Simone’s niet vervulde dromen. Wanneer Nadja verliefd op hem wordt, probeert Rocco dit voor zijn broer verborgen te houden. Tevergeefs, Simone verkracht haar terwijl Rocco machteloos moet toekijken.

luchino visconti
De Italiaanse schrijver en theater- en filmregisseur Luchino Visconti (1906-1976) werd geboren in Milaan als zoon van een rijke familie van adel. In de jaren ’30 vertrok hij naar Parijs, waar hij regie-assistent werd van Jean Renoir. In 1943 schreef en regisseerde hij zijn eerste speelfilm Ossesione. Na de Tweede Wereldoorlog bekeert Visconti zich tot het Marxisme. In zijn werk maakt hij een ontwikkeling van neorealistische films naar gestileerde en soms barokke drama’s. Terugkerende thema’s in Visconti’s films zijn moreel verval en strijd tussen de verschillende klassen, vaak tegen de achtergrond van een substantieel veranderende maatschappij.

ivo van hove
Ivo van Hove is als regisseur en directeur aan Toneelgroep Amsterdam verbonden. Tijdens het Holland Festival 2009 regisseerde Van Hove een Antonioni-project, naar drie films van de Italiaanse filmmaker Michelangelo Antonioni. Van Hove: ‘De scripts van Visconti en Antonioni zijn niet toevallig uit het begin van de jaren ’60, de tijd waarin de wederopbouw materieel is voltooid, maar het oude waarden- en normensysteem zorgt voor een emotioneel vacuüm. Onze huidige tijd vertoont hiermee vele parallellen. Globalisering en ontworteling zetten overgeleverde tradities en waarden onder druk.’

share

Rate

Hieronder kunt u uw reactie invullen.  

gegevens worden opgehaald

 
 
 
gevechten en metamorfosen van een vrouw

gevechten en metamorfosen van een vrouw

zo 22 mei 2022 - 14:00
DeLaMar Theater
Amsterdam

De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
de dokter

de dokter

zo 22 mei 2022 - 15:00
Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam

De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
cliënt e. busken

cliënt e. busken

ma 23 mei 2022 - 20:30
Parkstad Limburg Theaters
Heerlen
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
cliënt e. busken

cliënt e. busken

wo 25 mei 2022 - 20:30
Schouwburg Odeon
Zwolle
bestel
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst